Årsstämma 2022

Här hittar du årsredovisning för året 2021 och inkomna motioner till årsstämman 2022 samt proposition från styrelsen.

Brf Bränningen, proposition 1:1

Styrelsens proposition rörande ombyggnation av förskoleverksamhetens lokaler till bostadsrättslägenheter

Bakgrund:

Stadsdelsnämnden i Årsta har sagt upp sitt avtal med föreningen gällande förskolelokalerna på Ottsjövägen 10 - 12. Nämnden har också meddelat att de inte har för avsikt att förnya avtalet med andra villkor. Innebörden är att lokalerna kan komma att stå tomma från och med den 1 januari 2023.

Anledningen till uppsägningen är dels att lokalerna inte längre upplevs som optimala och dels att underlaget i form av tillräckligt många barn sviktar.

Den årliga hyresintäkten från de ca 600 kvm stora lokalerna uppgår f n till runt 1 miljon kronor. Föreningens ekonomi är därför till stor del beroende av att den nu uthyrda ytan genererar medel även i fortsättningen. Detta kan ske genom att föreningen hittar en ny hyresgäst eller flera hyresgäster alternativt upplåter ytan med bostadsrätt genom en försäljning. Vi i styrelsen gör bedömningen att en försäljning av ytan till förmån för upplåtelse av bostadsrättslägenheter är det bästa alternativet. Efterfrågan på bostäder är fortfarande stor i Årsta. Däremot råder osäkerhet när det gäller att hitta en eller flera stabila och väl betalande lokalhyresgäster.

Styrelsens proposition:

Stämmobeslut för att tillställa styrelsen medel i syfte att inför kommande extrastämma kunna presentera beslutsunderlag till medlemmarna avseende ombyggnation av förskoleverksamhetens lokaler till bostäder.

Styrelsens förslag till beslut:

Bifall

Årsta 25 april 2022

Styrelsen för Brf Bränningen